V krátkom programe tancov Američania prevýšili Kanaďanov

16.02.2014 Celý región

Soči 16. februára (TASR) - Obhajcovia olympijského zlata z Vancouveru Tessa Virtueová a Scott Moir z Kanady predviedli až druhý najlepší krátky tanec na ZOH 2014 v Soči. V Korčuliarskom paláci Ľadovec v nedeľu pustili pred seba so stratou 2,5 bodu najväčších rivalov v boji o olympijské zlato Američanov Meryl Davisovú a Charlieho Whitea.

Z tretieho, resp. piateho miesta budú v pondelňajších finálových voľných jazdách útočiť domáce ruské páry. Duo Jelena Ilinychová, Nikita Kacalapov sa predviedlo lepšie ako krajania Jekaterina Bobrovová a Dmitrij Soloviev a vytvorili si na nich vyše trojbodový náskok. Medzi Rusov sa dostali Francúzi Nathalie Pechalatová a Fabian Bourzat.

Virtueová, Moir sa síce ukázali v lepšom svetle ako v KP v premiérovej súťaži dvojíc, no skončili až druhí. V tímoch ich Američania Davisová s Whiteom prevýšili, rovnako aj vo voľných jazdách a zdolali ich spolu o desať bodov. Napriek tomu Kanada získala aj vďaka jej tanečníkom v súťaži družstiev striebro, kým USA "iba" bronz. V nedeľu ale kanadská dvojica aj tak podala dobrý výkon v ich Foxtrote, resp. Quickstepe, a len čosi vyše bodu zaostala za vlastným osobným maximom (77,59) z tohtosezónneho finále Grand Prix ISU.


Davisová s Whiteom, ktorí majú na konte rovnako ako Virtueová s Moirom po dva tituly majstrov sveta, ale zašli skvele a o čosi lepšie ako Kanaďania. Vytvorili si osobné maximum 78,89 bodov. Vo Vancouveri získali striebro a teraz budú mať opäť šancu zaútočiť na olympijský trón.

výsledky:
tanečné páry - krátky program:
1. Meryl Davisová, Charlie White (USA) 78,89 bodov, 2. Tessa Virtueová, Scott Moir (Kan.) 76,33, 3. Jelena Ilinychová, Nikita Kacalapov (Rus.) 73,04, 4. Nathalie Pechalatová, Fabian Bourzat (Fr.) 72,78, 5. Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Soloviev (Rus.) 69,97, 6. Anna Cappelliniová, Luca Lanotte (Tal.) 67,58
 

Vyberte región